Waarnemen

Maanstand

Wil je een waarneemsessie houden, dan is het belangrijk te weten wat de stand van de maan is. Volle maan geeft immers zoveel licht dat het onmogelijk is om deepsky-objecten waar te nemen. Voor de actuele maanstand kan je op deze site terecht.

Buienradar

Om je waarneemsessie voor te bereiden en vooral om te weten wanneer je je telescoop moeten buiten zetten, kan het handig zijn om een buienradar te consulteren. Hier wordt een lokale buienradar weer gegeven voor de regio Aalst. Is het gezichtsveld van deze buienradar te klein, kan je steeds de buienradar van België raadplegen.

Waarnemen van deep-sky objecten

Deepskylog is een schitterende databasetool die je kan gebruiken om observaties te gaan consulteren en meer zelfs, om eigen waarnemen toe te voegen en te gaan vergelijken met resultaten van andere waarnemers. Maar het is veel meer dan dat, Deepskylog is een complete tool die je helpt bij het selecteren van objecten en het voorbereiden van waarnemingssessies.

De sterrenhemel voor Nederland en België

Wil je weten wat er op een bepaalde avond aan de hemel te zien is, wil je kaartjes genereren en nog veel meer? Deze site kan hierbij een hulpmiddel zijn.  Kalender Publiek
No events
Kalender Murzim
No events
Kalender Sirius
No events
Kalender Puppies
No events