Murzim

Wat is Murzim?

Onder impuls van enkele oud-leden van JVS Kern SIRIUS Aalst werd in 1989 de Aalsterse Vereniging voor Sterrenkunde MURZIM v.z.w. opgericht. Het was de oorspronkelijke bedoeling om eens in de maand samen te komen en wat gezellig te babbelen over sterrenkundige koetjes en kalfjes. Ook stelde de v.z.w. zich tot doel de jongeren van SIRIUS te helpen en te begeleiden in het uitoefenen van hun hobby. Al spoedig bleek deze formule een succes te zijn. Elke maand kwamen meer en meer oud-leden én nieuwe belangstellenden opdagen. Langzaam veranderde de structuur van de vereniging: op de maandelijkse vergaderingen kwam elke keer een spreker ons onderhouden over een welbepaald astronomisch onderwerp; steeds meer scholen kregen belangstelling om Murzim uit te nodigen om een avondvullende voorstelling te geven ter gelegenheid van de jaarlijkse bos- of zeeklassen. Meer en meer verenigingen vroegen ons om eens een voordracht te komen geven.

Op twintig jaar tijd is MURZIM v.z.w. uitgegroeid tot één van de meest vooraanstaande verenigingen van de Aalsterse regio, en is vertegenwoordigd in verschillende raden van de stad Aalst.

Op zaterdag 5 augustus 1995 opende de Clubsterrenwacht COLUMBA de deuren. De droom van velen was eindelijk verwezenlijkt: een grote telescoop op een vaste montering en de nodige nutsvoorzieningen. In 2003 werd de telescoop vervangen door een C11 met goto montering en CCD camera. Heden ten dage is Columba in onbruik geraakt wegens toenemende lichthinder in de directe omgeving. Wie ons kan informeren over een meer geschikte lokatie: aarzel niet om ons te contactreren !!

MURZIM praktisch:
  • Vergaderlocatie: CC De Werf

  • Maandelijkse vergadering: Elke eerste vrijdag van de maand, om 20.30 uur. (raadpleeg voor alle zekerheid onze agenda...)

Bestuur:

  • Voorzitter: Karin Ghysens

  • Secretaris: Wim Pessemier

  • Penningmeester: Annelies Cloet-Osselaer

Voor meer info neem contact op met onze voorzitter:

Karin Ghysens
053/78.31.78
info[@]murzim.be (In het emailadres de [ ] verwijderen)

Rekeningnummer: BE87 4325 2728 7194

BIC: KREDBEBB

Ondernemingsnummer: 0441.349.703

 

 

 Kalender Publiek
No events
Kalender Murzim
No events
Kalender Sirius
No events
Kalender Puppies
No events